Våra semlor görs på en traditionsrik vetedeg av Göteborgstyp med nymald kardemumma. Fyllningen består av mandelråmassa med 67% mandel och 33% socker. Mandeln i råmassan är dessutom medelhavsmandel vilken har en mer utpräglad smak. Slutligen tillsätter vi finriven nyrostad mandel för att höja smaken ytterligare. Toppad med nyvispad fluffig grädde med en lägre fetthalt på 35% och utan tillsatt socker. Steinbrenner & Nyberg använder endast svensk grädde. Överst ett handklippt trekantigt lock med finaste puder av florsocker.
Nyhetsbrev
Känner du smaken? Ett sött och krispigt lager av pärlsocker på en nybakad bulle med kardemumma, smör och kanel som fyllning. 🤤![]()
Vi har även en hemlig ingrediens för att få dem extra smakrika och krämiga - nämligen råmandelmassa! 🙏 Dessa bakas vaaarje dag i vårt bageri ute i Mölndal.![]()
Välkomna in!
... Se merSe mindre
Vi håller tummarna för ett riktigt gottigt svampår i skogen! 🌲 Men lyckligtvis kan du få en kantarellmacka året runt hos oss oavsett. 🫶 ![]()
En krispig toast på ljust surdegsbröd fylld med kantareller, champinjoner, grädde, persilja och grana padano tillsammans med sallad och syrlig dressing räddar lunchen när den kvarglömda matlådan står kvar hemma på diskbänken...![]()
Välkomna in!
... Se merSe mindre
Solängens kardemummakaka är svårslaget tillsammans med en kopp rykande kaffe eller sprittande lemonad. Den tar en tillbaka till svunna sommardagar med eftermiddagsfika i trädgården under äppelträden. ☀️ Detta är ett säkert kort var du än befinner dig eller är på väg. Kom och fika hos oss, eller ta med dig på sommarvisiten hos grannen.![]()
Välkommen in! 🌿🌼
... Se merSe mindre