Vår historia

Familjeföretaget Steinbrenner & Nyberg från Göteborg finns för er som älskar Nyttigheter & Njutningar med allt från krispiga knäckebröd till läckra praliner. Vi har gjort oss kända med stans bästa semlor och titulerar oss som experter på franska moussetårtor. Ytterst traditionella och supermoderna med högsta standard är mottot i bageriet som är lokalt placerat i vår nybyggda anläggning i Mölndal.

1898 bakar Ehlers Bageri sina första bröd. Kavring, Vörtbröd, Snoddas, Württemberg och inte minst vår surdeg tillhör de recept som funnits med i över 120 år.

1940-ish startar Ehlers sin första butik i Saluhallen. Butiken har funnits på samma plats sedan dess.

1990 träffas Angela Steinbrenner och Urban Nyberg som konditorer i det Svenska Kocklandslaget, två själar med samma passion till bröd och bakverk som till livet i stort, kärlek blev svaret.

1991 tar Angela och Urban över Konditori Max och utvecklar verksamheten mot hotell och restauranger.

1992 startar den näst äldsta enheten inne i centrala Göteborg. Adressen är Södra vägen 47 och det är här som man bestämmer sig för att inte presentera prinsesstårtan i sina montrar utan ta den svenska tårttraditionen vidare mot friska puréer, fruktiga mousser, blancmangéer, curder och modern design.

1995 lämnar den tredje generationen Ehlers över till konditorparet Nyberg och Steinbrenner. Ehlers och Konditori MAX passade perfekt ihop då Ehlers var det sista renodlade bageriet i Göteborg och MAX det tydligt mer profilerade konditorföretaget. För övrigt kan nämnas att den idag mer kända hamburgerkedjan med samma namn bad om lov att få använda namnet. Bakningen flyttades samma år till Ehlers lokaler på Kämpegatan 12.

1996 blir Håkan Steinbrenner en del av företaget.

1998 byter företaget namn till Steinbrenner & Nyberg. De numera tre ägarna bestämmer sig för att lyfta varumärket, vara mera tydliga i sitt koncept och hur det ska profileras. Håkan som är Hovmästare i botten visade sig vara som klippt och skuren för att fokusera på försäljningen. Samma år byggs ett nytt bageri i de lokalerna där en gång Vin & Sprit huserade fram till 1966.

2002 tas beslut om att fokusera på egna butiker och vara ett företag som riktar sig direkt till slutkonsument. Detta som direkt följd av den lågkonjunktur som inträffar i början av 2000-talet. 2001 står Steinbrenner & Nyberg på toppen som Hotell och restaurang leverantör, i princip samtliga stora och välrenommerade Hotell och Restauranger serverade då frukostbröd och bakverk från oss.

2009 rullar tårttåget för första gången ut i staden och vi startar vår fest för att fira tårtan som vår USP. En galen idé kring Urbans brors tåg som blivit en succé där alla som kommer i tågets väg bjuds på tårta.

2014 byggs Sveriges då modernaste bageri i Mölndal med fokus på öppenhet, ytor och transparens. Lokalerna fokuserar lika mycket på bra logistik som att vara ett hem för våra härliga medarbetare. Det är idag Sveriges ljusaste bageri där man kan baka i enbart skenet av månen.

 

Nyhetsbrev

Ett bröd som är superpoppis hos oss är Håkans Grova! 🍞 Ett kraftigt surdegsbröd bakat på ekologisk stenmalen fullkornsråg samt en liten gnutta vetemjöl. Otroligt gott både som frukostmacka eller som tillbehör till soppan. Dessa bröd bakas endast på onsdagar, vilket gör det extra lyxigt och nybakat! Just idag är hyllorna fyllda! Välkomna in! 😍 ... Se merSe mindre
Tryffel, lime, chili, salt, kola, nougat, lakritz, kokos... I en chokladpralin är det få smaker som kan slå fel! 😍Hos oss hittar du praliner för alla smaker och önskemål, allt från veganska godbitar till heta chiliupplevelser och choklad i alla dess former och färger. Ta med några hem för en lyxig myskväll, eller packa en hel ask med praliner helt utifrån ditt eget tycke! ✨Du är välkommen in i en av våra butiker, eller varför inte packa ihop en ask på vår hemsida? Där har du dessutom 10 % rabatt när du bokar. Vi lägger ihop dem snyggt och fint så kan du hämta upp asken på din utvalda butik. Länken hittar du här nedan! 👌https://shop.steinbrenner-nyberg.se/sortiment/praliner-25 ... Se merSe mindre
Är det du, eller kanske känner du någon som passar som handen i handsken hos oss? 💪 Kanske är det dags att byta arbetsmiljö eller prova något nytt? Vi har flera tjänster ute och välkomnar sökanden med olika erfarenheter och bakgrunder. ✨Vi söker dig som gillar fart och fläkt och som älskar att jobba med försäljning, service och personalansvar. 😊 Sök jobben på vår hemsida! Du hittar länken här nedan:https://www.steinbrenner-nyberg.se/om-oss/jobba-hos-oss/ ... Se merSe mindre
Efter lång tid med mycket grädde, vetebulle och kardemumma kan det vara behövligt med ett avbrott i chokladväg! 🍫 Så gissa vad vi går och suktar efter nu...En ljuvlig chokladbiskvi, såklart! 😍 Handgjord, med riktigt smör och mandelbottnen är bakad med ägg från frigående höns är vår melodi. Doppad i mörk choklad blir det inte godare än såhär. Dessutom är den bakad utan gluten!Vill du beställa ett stort gäng till kollegorna, släktkalaset eller bara till dig själv, så har du 10 % rabatt i vår webbshop! 💪 https://shop.steinbrenner-nyberg.se/sortiment/visitkakor-63/chokladbiskvi-213 ... Se merSe mindre