Vår historia

Familjeföretaget Steinbrenner & Nyberg från Göteborg finns för er som älskar Nyttigheter & Njutningar med allt från krispiga knäckebröd till läckra praliner. Vi har gjort oss kända med stans bästa semlor och titulerar oss som experter på franska moussetårtor. Ytterst traditionella och supermoderna med högsta standard är mottot i bageriet som är lokalt placerat i vår nybyggda anläggning i Mölndal.

1898 bakar Ehlers Bageri sina första bröd. Kavring, Vörtbröd, Snoddas, Württemberg och inte minst vår surdeg tillhör de recept som funnits med i över 120 år.

1940-ish startar Ehlers sin första butik i Saluhallen. Butiken har funnits på samma plats sedan dess.

1990 träffas Angela Steinbrenner och Urban Nyberg som konditorer i det Svenska Kocklandslaget, två själar med samma passion till bröd och bakverk som till livet i stort, kärlek blev svaret.

1991 tar Angela och Urban över Konditori Max och utvecklar verksamheten mot hotell och restauranger.

1992 startar den näst äldsta enheten inne i centrala Göteborg. Adressen är Södra vägen 47 och det är här som man bestämmer sig för att inte presentera prinsesstårtan i sina montrar utan ta den svenska tårttraditionen vidare mot friska puréer, fruktiga mousser, blancmangéer, curder och modern design.

1995 lämnar den tredje generationen Ehlers över till konditorparet Nyberg och Steinbrenner. Ehlers och Konditori MAX passade perfekt ihop då Ehlers var det sista renodlade bageriet i Göteborg och MAX det tydligt mer profilerade konditorföretaget. För övrigt kan nämnas att den idag mer kända hamburgerkedjan med samma namn bad om lov att få använda namnet. Bakningen flyttades samma år till Ehlers lokaler på Kämpegatan 12.

1996 blir Håkan Steinbrenner en del av företaget.

1998 byter företaget namn till Steinbrenner & Nyberg. De numera tre ägarna bestämmer sig för att lyfta varumärket, vara mera tydliga i sitt koncept och hur det ska profileras. Håkan som är Hovmästare i botten visade sig vara som klippt och skuren för att fokusera på försäljningen. Samma år byggs ett nytt bageri i de lokalerna där en gång Vin & Sprit huserade fram till 1966.

2002 tas beslut om att fokusera på egna butiker och vara ett företag som riktar sig direkt till slutkonsument. Detta som direkt följd av den lågkonjunktur som inträffar i början av 2000-talet. 2001 står Steinbrenner & Nyberg på toppen som Hotell och restaurang leverantör, i princip samtliga stora och välrenommerade Hotell och Restauranger serverade då frukostbröd och bakverk från oss.

2009 rullar tårttåget för första gången ut i staden och vi startar vår fest för att fira tårtan som vår USP. En galen idé kring Urbans brors tåg som blivit en succé där alla som kommer i tågets väg bjuds på tårta.

2014 byggs Sveriges då modernaste bageri i Mölndal med fokus på öppenhet, ytor och transparens. Lokalerna fokuserar lika mycket på bra logistik som att vara ett hem för våra härliga medarbetare. Det är idag Sveriges ljusaste bageri där man kan baka i enbart skenet av månen.

 

Nyhetsbrev

Tävlingen avslutad!Du har väl inte glömt bort Mors Dag? 😱 Lyckligtvis har vi allt du behöver för att skämma bort henne på söndag. Och nu är det dags att satsa allt på att vinna en Mors Dag Tårta! Ljus tårtbotten, syrlig hallongrädde, len vaniljkräm och en försvinnande god chokladglaze. 😍🔥Såhär gör du för att delta:🍰 Gilla inlägget🍰 Följ oss🍰 Tagga 2 personer (kanske inte mamma om du vill ge tårtan som en överraskning 😏)☕ Vinnaren kommer genom kontaktas på onsdag ENDAST GENOM DM AV OSS för att ta emot sitt pris! ☕ Priset hämtas ut på valfri butik mot uppvisande av vårt meddelande.❗️ Tänk på att du måste ringa till oss och beställa din vinst i förväg, så det finns en tårta för dig att hämta upp!☕ Notera sista uthämtningsdatumet i vinstmeddelandet!☕ Tävlingen är inte sponsrad eller arrangerad av META/Instagram ... Se merSe mindre
En nyhet i vår fralla-familj! 😍En saftig fralla bakad på närodlat vetemjöl från Berte Kvarn i Slöinge toppad med massa nyttiga och goda fröer. Här ligger vallmo och solrosfrön som grädden på moset. Passa på att provsmaka ihop med vår sopp- och tårtbuffé! 💪 Du kan såklart även förbeställa ett gäng på vår hemsida! ... Se merSe mindre
Chokladbollens dag på lördag! 🔥 Det firar vi med att lotta ut 10 av våra ljuvliga chokladbollar, en stor favorit hos oss! Utöver de klassiska ingredienserna havregryn, kakao, smör och kaffe har vi även lagt till en egen twist, nämligen mandel, och sedan doppat den i mörk choklad-couverture och kokos. Omöjlig att inte sätta tänderna i!Nu finns chansen att vinna hela 10 stycken! 😍💪Såhär gör du för att delta:🍰 Gilla inlägget🍰 Följ oss🍰 Tagga 2 personer du vet äääälskar chokladbollar!☕ Vinnaren kommer genom kontaktas på fredag DM för att ta emot sitt pris!☕ Priset hämtas ut på valfri butik mot uppvisande av vårt meddelande.❗️ Tänk på att du måste ringa till oss och beställa din vinst i förväg, så det finns chokladbollar att hämta upp!☕ Notera sista uthämtningsdatumet i vinstmeddelandet!☕ Tävlingen är inte sponsrad eller arrangerad av META/Instagram#steinbrennernyberg #kanelbullar #tävling #instagramtävling #göteborg #fika #kaffe #konditori #bakning #fralla #bröd #superåtta #chokladbollar ... Se merSe mindre
Studentfirande som vankas? 🇸🇪 Vinn en studenttårta!Nu finns chansen att vinna en av våra två varianter på studenttårta! 😍 Vilken grej! Antingen en klassisk studentmössa med hallongrädde, saftig sockerkaksbotten och kokt vaniljkräm. Eller vår smarriga jubileumstårta med en namnskylt på toppen! 💪Såhär gör du för att delta:🍰 Gilla inlägget🍰 Följ oss🍰 Tagga 1 student som tar sin examen i vår!☕ Vinnaren kommer genom kontaktas på fredag DM för att ta emot sitt pris!☕ Priset hämtas ut på valfri butik mot uppvisande av vårt meddelande.❗️ Tänk på att du måste ringa till butiken och beställa din vinst, så det finns specifikt för dig när du ska hämta ut det.☕ Notera sista uthämtningsdatumet i meddelandet!☕ Tävlingen är inte sponsrad eller arrangerad av META/Instagram ... Se merSe mindre