Vi är Ekologiskt certifierade

Vi har en certifiering för ekologisk produktion, vilket innebär att vi får tillverka och sälja ekologiska produkter. Däremot innebär detta inte att alla våra produkter är helt ekologiska.

För att få kallas ekologiskt måste minst 95% av alla råvaror i en produkt vara ekologiska (vatten och salt räknas inte). Sedan finns det väldigt mycket andra produkter som innehåller ekologiska råvaror men inte får benämnas som ekologiska. Så även våra övriga produkter som tårtor, kakor, knäckebröd m.m. har en viss del ekologiska råvaror, även om de inte per definition får kallas ekologiska. Däremot får vi informera om att de innehåller ekologiskt vetemjöl exempelvis.

Allt vårat kaffe och juicer är också ekologiska men dessa har andra tillverkare, och tack vare vår certifiering så får vi även kalla dem ekologiska.

För er som undrar vad som gör att inte alla våra råvaror är ekologiska? Vi prioriterar Närodlat, därefter svenskt och sen ekologiskt, vilket exempelvis gör att svart sirap köper vi hellre svensk än ekologisk från ett annat land. Och för att knåda till det ytterligare så har även kvalité och pris betydelse.