Idag fredag har ni chansen att träffa vår alldeles egna tokstolla till mästerkock som i årets upplaga av Sveriges mästerkock bemötts med inget annat än kärlek från såväl tittare som deltagare! Under lunchtimmarna står hon i vår butik i Sannegården och bjuder på smakliga tips inför helgen. Kom och snacka mat med Ebba och vårat goa gäng i butiken! 😍

Recept Ebbas Supersnabba Tomatröra

Du behöver:
1 liten burk (200g) soltorkade tomater i olja
Cest från 1/2 citron
1 liten vitlöksklyfta
30 g fryst basilika
Salt & peppar
Färsk basilika till servering

Så här gör du:
Tvätta av citronen och riv med rivjärn av det yttersta skalet av halva citronen. Häll i tomaterna med oljan, citroncestet, den frysta basilikan & vitlöken i en skål med höga kanter. Stavmixra ihop röran och smaka av med salt och peppar. Garnera sedan med färsk basilika.

Tips:
Servera som den är på ett gott bröd, till exempel på vårat franska vetesurdegsbröd Grand Levain. Tomatröran är grym att strö över en saftig fläskfilé, att blanda ner i pastan med parmesan eller mozzarella, att fylla kycklingfilé med och baka i ugnen, att använda som grund till en riktigt god tomatsoppa. Spä bara på med krossade tomater, fräst gul lök, vatten & en buljongtärning. Servera så klart med ett gott bröd till.