Här har vi Kristin Björnland, ett av våra stjärnskott som just nu är med och tävlar som finalist i SM för unga bagare  2017. Mycket stolta och glada är vi för att få ha just henne med i vårat team!

– Även i mitt yrke vill jag så klart vinna. Och det hoppas jag få göra genom att jag verkligen fokuserar på hantverket – eller handarbetet. För hur bra en maskin än är kan inget ersätta händerna. Grunden i vårat yrke, säger Kristin själv inför tävlingen. 

SM Unga Bagare syftar till att kora Sveriges bästa unga bagare. För att få delta måste man arbeta eller utbilda sig inom bageri- och konditoribranschen och inte ha fyllt 23 år före den 1 juli 2016. Ettan till fyran i SM Unga Bagare bildar Svenska Juniorbagarlandslaget som tävlar för Sverige under EM Unga Bagare. Tävlingen har arrangerats sedan 1990 av Sveriges bagare & konditorer. Medarrangörer är Nord Mills, KåKå, Sveba-Dahlen och Ester Mosessons gymnasium i Göteborg.

Den 29:e mars kl. 15:00 utses vinnaren i köpcentret Nordstan i Göteborg. Heja dig Kristin säger vi från Steinbrenner & Nyberg!

image1