Ni bakar, vi firar. Eller tvärt om.. Ungdomarnas långa väntan är äntligen till ända! Friheten och livet väntar runt hörnet och förväntningarna är stora. Studenten för mor & far innebär ofta mycket planering och en hel del stök. Fokuset under denna stora dag bör ju så klart ligga på studenterna själva, så därför tänkte vi ge er några tips på hur vi kan hjälpa er på traven.

Champagnefrukost är något som de flesta startar dagen med, tidigt. Köp ett gott bröd dagen innan, kanske ett grövre bröd då det vanligen dröjer länge tills magarna fylls på igen. Och grovt är inte detsamma som tråkigt! Ett danskt rågbröd eller ett Håkans grova är både aptitliga och nyttiga alternativ som passar bra till frukosten. En liten gåva till studenternas morgon kan förslagsvis vara några färggranna macarons som i de ungas ögon både är modernt, snyggt och gott.

Efter flakåkande kommer tröttheten och sockernivån är låg. Endorfinruset börjar lägga sig och nåt snabbt i farten för att rädda stunden kan vara en sval smoothie och vår chokladiga mandelkaka Maffioso.

Smorgastarta

Väl till mottagningen kan bara fantasierna sätta stopp. Smörgåstårtor finns i två olika storlekar och fyra olika smakkombinationer – allt ifrån den klassiska supersvensken till skaldjurssymfoni till salami & örtost eller vegetariska alternativet med brieost. Enkelt, smidigt och mättar många magar. Värt varenda krona och ni får mer tid över till annat. Festliga franska surdegsbaguetter, italienska bröd med hela kärnor och fröer och några läckra delikatessknäckebröd till buffén så är maten räddad.

Och ska det firas så ska det givetvis vara tårta med. Under studenttider har vi tre olika tårtor att välja mellan.
– Vår vackra marsipantårta Vintage för 18-20 personer med hallonsylt, saftig sockerkaksbotten, kokt vaniljkräm och hallongrädde.
– Student Gateau är en smakkombination från himmelriket bestående av brownie i grunden, syrlig passionsfruktsmousse och en len vit chokladmousse. Den sveps in i mörka chokladsjok och är en riktig wow-tårta.
– Och eftersom studentmössorna har en tendens att försvinna under dagens gång har vi lösningen: En studentmössa gjord av vit marsipan! Också här med ett inre av hallon, kokt vaniljkräm och en mjuk sockerkaksbotten. Lagom för 10-12 personer.

Studensmössan frilagd 2017

Givetvis är butikerna fulla av nyttigheter & njutningar inför denna högtid och vi vill göra allt för att ert firande ska bli så bra som möjligt. Fråga gärna personalen om råd och lägg era beställningar redan nu för att slippa mer stress. Sjung om studentens lyckliga dar tillsammans med era nära och kära och låt oss bidra till en ännu större fest! Välkomna!