Mölndal fyller 100 år! I år firar vi att det är hundra år sedan Mölndal fick sina stads­privile­gier.

Nästan hela Mölndal bakar
Den spännande bakelse-tävlingen Nästan hela Mölndal bakar är avgjord, jubileumsbakelsen är utsedd och vinnarna är korade.

Med fantastiska bakverk tävlade Frejagymnasiets elever. Den smaksäkra juryn med representanter från Steinbrenner & Nyberg, Dahls bageri, Johnséns konditori och utbildningsförvaltningen i Mölndals stad utsåg Vincent Mobergs och Ghade Al-Assadis smaskiga bakelse till århundrades bakverk, jubileumsbakelsen.

Eleverna har bakat sina bakverk utifrån fyra kriterier. De skulle inspireras av Mölndal och jubileumsåret, komma med innovativa idéer, använda sig av minst en ekologisk ingrediens samt att bakelsen inte skulle innehålla nötter eller annat som är vanliga allergener. Juryns motivering till vinnarbakelsen löd:

“Den vinnande bakelsen hade en mycket fin presentation. Ett vackert upplägg och en stilren bakelse. En tydlig koppling till ”Mölndal helt 100” i färger och symboler. Inte minst är vi i juryn mycket imponerade av smakerna! En saftig och mjuk browniebotten och en mycket lyckad mousse med underbar smak.”

Du ser hela tävlingen här

Självklart har Angela och hennes team tolkat de unga elevernas fina bakelse.

En smaskig browniebotten, hallonmousse med hela hallon, glazad med rosa choklad. Toppas med varmvispad italiensk maräng, hallonkräm och ett litet blåbär. Bakas utan nötter, mandel & gluten.

Du hittar den i vår webshop