Dagen introducerades i Philadelphia 1905 av amerikanskan Anna Jarvis, efter att hennes mor, fredsaktivisten Ann Jarvis, avlidit den 9 maj. Ann Jarvis hade ägnat sig åt vård av sårade soldater (från båda sidor) under amerikanska inbördeskriget, och hon hade skapat Mother’s Day Work Clubs för att rikta uppmärksamheten mot allmänna hälsofrågor. Samma år inledde Anna Jarvis en kampanj för att i samband med årsdagen av moderns död försöka få instiftat en dag som skulle hedra alla mödrar, eftersom hon ansåg att ens “mor är den person som gjort mer än någon annan för dig”.

Wikipedia

Morsdag i Sverige firas i år den 30:e Maj. Den sista söndagen i Maj varje år.

Nästa vecka kommer det finnas en super god Macaronbakelse i våra butiker (måndag-söndag) och det går även bra att beställa och köpa en dripcake till mamma i 2 olika storlekar (går att beställas från torsdag t.o.m söndag).

Vår chokladkonditor har en ny underbar pralin gjord enbart för mamma. Amore Rosa, smaksatt med kärlek. En hallontryffel i vit choklad.

Och vill man skämma bort mamma rejält mycket så har vi erbjudande på 6 stycken av våra lyxigaste praliner + boken “Nyttigheter och Njutningar” av Urban Nyberg & Angela Steinbrenner

Grattis Mammis!