Detta är vi på Steinbrenner & Nyberg självklart med och firar tillsammans med några andra bagerier och konditorier runt om i staden. Yrgo har tillsammans med sina elever tagit fram både ett bröd och en bakelse för att fira Göteborgs 400-års jubileum, så här skriver dem på goteborg2021.com

– Sverige har en tradition av att fira speciella händelser och högtider med bakverk och att staden fyller 400 år är definitivt något som förtjänar en egen bakelse, säger Anna Lilja, rektor för yrkeshögskoleutbildningen ”Bagare och konditor” på Yrgo, vars studerande och lärare har skapat Göteborgsbakelsen.

Göteborgsbakelsen är en somrig bakelse bestående av en mördegsbotten med mazarinfyllning, toppad med passionscurd och passionsmousse. Även ett bröd har tagits fram, Göteborgsbrödet, som passar stadens mattraditioner. Brödet är en fyllig variant på Snoddas, som är ett väldigt typiskt Göteborgsbröd.

Vi kommer såklart baka dessa bakverk i vår egen tappning och dessa hittar ni i vår webshop. Brödet hittar du här och bakelsen här.