Emil är kanske en av Göteborgs störste semleälskare, han har lyckats få i sig hela 20 semlor i år och än så pågår ju säsongen ett tag till. Vi känner Emil på pulsen och försöker få en uppfattning om vad det är som gör att han är så galen i semlor.

 

Han tycker att det bästa med semlorna är att dom kan ha ett stort smakregister trots att det innehåller så få beståndsdelar, bulle, mandelmassa, grädde och lite florsocker.

emil

Hur länge har semlor varit det bästa du vet?

– Vet inte riktigt när det började men det har kommit mer med åren. Det har däremot alltid varit ett av mina favoritbakverk. Det är nog inget släktdrag utan jag är nog den som är mest frälst säger Emil

 

Bert Karlsson är ju känd som en stor semleätare, är ni släkt?

– Nej inte vad jag känner till, men man vet ju aldrig säger Emil och ler.

 

Vad tycker du om Steinbrenner & Nybergs semla som du får testa idag?

– Jag har ju ätit era semlor tidigare och det är utan tvekan mandelmassan som är bäst. Råmandelmassa med rostad mandel gör den speciell.

 

Hade du önskat att semlor skulle säljas året runt?

– Nej då hade det blivit som vilket bakverk som helst, så det hoppas jag inte.

 

Vad tycker du som semlefantast är rimligt pris på en semla?

– Om den är riktigt bra så kan den kosta 40 kr annars tycker jag ungefär 30-35 kr är rimligt för att få en semla av god kvalitet.

 

Just i år så har det ju dykt upp en hel rad nya varianter på semlor, har du testat några andra än den traditionella semlan?

– Några olika har jag provat, bland annat Croissant-semla, vaniljsemla, wienersemla, drömsemla och givetvis Semmeltårta men en som jag vill testa lite mer än andra är Slimpan som är en semmellimpa och säljs av ett bageri i Alingsås.

 

Vad tror du om semlans framtid?

– Man har ju sett att den har utvecklats åt olika håll men jag tror att den traditionella semlan alltid kommer att vara populärast.

 

Ett ”normalt” år så äter Emil ungefär 20 semlor men i år så har han passerat det antalet redan nu så det lär bli många fler. Vi önskar lycka till i semleätandet och ber att få återkomma om hur många det blev totalt under säsongen.