Lördagen den 21 maj är det återigen dags för Göteborgsvarvet. Med 64 000 anmälda löpare och över 200 000 i publiken blir det lite trångt i stan. Vi har satt ihop vår egen guide så att du och alla andra löpare och supporters i alla fall skall få i er frukost, lunch eller kanske en härlig fika.

Dagen startar givetvis på någon av våra serveringar med en stadig Löparfrukost, Östra Larmgatan, Södra vägen eller varför inte på Bageributiken i Mölndal, precis invid parkeringsplatserna där pendelbussarna kör dig in till Slottsskogen. Här i Mölndal kan du köpa på dig allt du behöver inför dagen, smörgåsar, bullar, kakor eller varför inte kvarg.

Bageributiken ext

Bageributiken Mölndal

Här dukas det upp stenugnsbakade ekologiska bröd, pålägg, grönsaker, frukt, yoghurt, hemgjord müsli, juice, kaffe, thé och något sött för den som önskar.

Dessa tre ställen serverar även en härlig Sopp- och tårtbuffé med start runt lunch.

 

 0 km

När du börjar närma dig startområdet för varvet så hittar du vår butik, längst ner på Linnégatan här står Irma, Helena, Linn redo att förse dig med vad du behöver.

 

Malin i Sannegården

10 km

När varvet väl är igång så hittar du oss efter ca 10 km i Sannegården, här får du också chansen till en god smoothie  eller kanske en bulle och en god kopp kaffe.Här hittar du företagets glädjespridare Malin

 

15 km

Åter inne i stan efter turen ute på ön så är Östra Larmgatan det givna stället att besöka. Vår lilla Bistro! Mysigt café och brödbutik. Serverar dessutom vin från familjen Steinbrenners vingård i Tyskland.

Serveringen på Östra Larmgatan

 

 

16 km

Mittemellan Avenyn och Liseberg ligger cafét på Södra vägen, vill du slippa se springet på gatan så finns en mysig innergård, där det inte är några problem att pausa nån timma.

Södra Vägen ext

Södra vägens uteservering, härlig innergård finns också

 

 

Under dagen

För dig som vill slippa springa och bara njuta av stan så finns  vår systerkrog Amanda Boman i Stora Saluhallen. Hur Amanda håller öppet ser du på hemsidan, givetvis finns det uteservering om solen tittar fram. Här kan du njuta av spännande vällagad mat med inriktningar och smaker från hela Europa. Lika spretigt och härligt som hela Göteborg är under en varvshelg.

amada björn

Mat med inspiration från hela Europa.

 

 

Andra goda tips

 

En pralinask till någon som sprungit kan vara en bra gåva, riklig med härliga smaker och en del snabba kolhydrater för trötta muskler.

 

Ett varv sötsak. Testa någon av våra vetekransar som är passande fika till runt 10 personer. Testa gärna Mandelkrans

 

Få tillbaka energi med någon av våra energibars, Cigarren som innehåller hela 66 % råmassa av mandel eller Coccosstång, seg mix av coccos och choklad. Fullt med snabba kolhydrater.

Vi önskar alla en härlig varvshelg!