Fredag 23e mars är det dags för Bageributiken som får finbesök av vår mästerkock Ebba de Flon. Det utlovas nya inspirerande smakupplevelser inför helgen som väntar. Under lunchtimmarna hälsar vi er välkomna på lunch, fika eller en go kaffe. Lotta och gänget står redo för den morgonpigga redan från halv sju imorgon bitti. Har ni inte möjlighet att besöka oss kan ni följa oss under dagen via vårat instagramkonto: SteinbrennerNyberg. Välkomna! 🙂

Ebbas “Mini-Pizza Bianco Levain-style”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du behöver:
1 st Baguette Levain
2 dl crème fraiche
1 dl skivade champinjoner
200 gram riven grana padano

Salvia- & basilikaolja:
1 dl färsk salvia
1 dl färsk basilika
2 dl olivolja
0,5 dl solroskärnor
1 liten vitlöksklyfta
1 citron, cestet

Gör så här:
Skiva upp baguetten i ca 1,5 cm tjocka skivor, eller be vår personal hjälpa er i butiken. Skärmaskin finns i Saluhallen, på linnégatan och i bageributiken.
Bre på ett lager crème fraiche, lägg på skivade champinjoner och toppa med ett rejält lager ost. Grilla i ugnen 220 grader i ca 10-12 minuter eller tills pizzorna fått fin färg.
Under tiden gör du oljan. Lägg alla ingredienser i en hög cylinder och kör med stavmixer. Smaka av med salt!
När minipizzorna är klara toppar du med lite utav oljan! Voila! =)

Tips! På pizzorna kan du toppa med precis vad du själv gillar, chorizo, grillad paprika etc. Givetvis funkar det alldeles utmärkt att köra klassiskt med tomatsås som grund!