En högtid med smakfulla traditioner! Under påsken bakar vi vårat kända Vörtbröd & Kavring på Ehlers vis, vi doppar underbar marsipan i mörk choklad och vi bakar tårtor helgen till ära. Vi har öppet som vanligt måndag-torsdag i alla butikerna så passa på att handla hem allt du behöver inför helgen. Under påskafton är du hjärtligt välkommen att ta en fika och koppla av hos oss, eller kanske handla hem det sista inför middagen..

Nedanför hittar ni några tips på vad du kan göra med godsaker från oss!

Pralinägg frilagd liten 20170322

– Landgång med Ehlers kavring. Att göra egen smörgåstårta behöver inte vara komplicerat alls, och du kan ju kombinera precis det du tycker om. Vårat tips är att använda Kavring bakad på hederligt recept från slutet av 1800-talet. Skiva tunt och varva två lager av skaldjursröra gjord av majonäs & creme fraiche, hackad rödlök, dill, räkor & kräftstjärtar och nymalen svartpeppar. På toppen av tårtan spritsas det eller bres ett lager av majonäs med rivet citronskal och pepparrot. Lägg lite ruccola i botten. Rulla kallrökt lax och lägg i mitten. Dela kokade ägg på mitten och lägg runt om. Dela rädisor och gör likadant. Skiva gulbetor & polkabetor tunt och skär ett snitt genom halva. Ge dem en liten enkel tvist med fingrarna och dekorera med dillkvistar och citronskivor. Avsluta med några varv av pepparkvarnen. Voila! En perfekt påsklunch eller utsökt förrätt om du vill göra mindre varianter i portioner istället.

– Piffa upp dukningen med lite färgglad marsipan. Våra små Puttefjun är så söta och välkomnande. Handgjorda marsipankycklingar sitter i riktiga äggskal med lite busigt trassel. Sätt bredvid porslinet på bordet så lovar vi att gästerna utbrister i ett skratt och kommer i stämning direkt. Eller varför inte i påskblomman? Vi har även småkycklingar i 10-pack som är perfekt att sätta ut på brickan på bordet som “det lilla extra”. Små söta Marsipanägg täckta i mörk choklad finns med, så varför inte variera och köra varannan Marsipanägg och Puttefjun?

– Till dessert förespråkar vi givetvis tårta. Vi har två olika varianter av påsktårtor i år. Slipp stöket i köket och låt oss sköta jobbet! Välj mellan en färgstark Påskprinsess med hallongrädde, saftig sockerkaka, kokt vanligkräm och hallonsylt. Eller varför inte gå utanför ramarna en aning och köra på en chokladig och fruktig moussetårta? Allas vår favorit Hakuna Matata med en mustig chokladbotten med krossade kakaobönor, kolapannacotta och en jordgubbsblancmange med ett inre av hela hallon. Tårtan sveps i mörka chokladsjok och dekoreras med små påskägg. Vi gör det enkelt att imponera på dina gäster!

– När middagen är avklarad och det är dags för härliga samtal om minnen och det finns rum för diskussioner kring bordet, passar ju inget bättre än en härlig ost- & charkbricka. Och till detta behövs så klart något lika elegant och välsmakande som delikatesserna själva. I våra butiker finns tre olika typer av knäckebröd & fröflarn som passar alldeles ypperligt till detta. Delikatessknäckebrödet, ett tunt bakat knäcke av råg, linfrön och solroskärnor med hel kummin. Det där lilla extra som får allt att bli snäppet bättre, tycker vi! Det finns även dinkelknäckebröd av tre olika smaker- havssalt, vallmo eller sesamfrön. Vackert att lägga på brickan och extra lyxigt att variera alla sorter. Och för den som tror sig inte kunna njuta av dessa goda knäckebröd, eller den som bara vill ha något att njuta av till det som finns i glaset, har vi vårat majsfröflarn Majsans bakat utan gluten. Spröda flarn med god sälta. Godare och aptitligare än chips, enligt oss.

– Och för dig som är bortbjuden till påsk behöver du så klart inte gå tomhänt. Direkt från chokladrummet i Mölndal kommer våra Pralinägg i tre olika storlekar med 6, 9 eller 16 praliner. Handgjorda praliner med olika smaker och texturer är betydligt roligare än en flaska vin eller en blomma. Exklusiva smaker nu under påsken är Lilla Gullefjun av vit chokladtryffel & syrlig citronfusion. Toddy av ägglikörstryffel, vit choklad & cognac och årets nyhet; Äggnoisette där en slät nougattryffel täcks av mjölkchoklad. Påskpralinerna går även att köpa styckvis! Nougatstången gör comeback dessutom. Och vem älskar inte nougat? Vår lena och krämiga nougat sveps i mörk choklad. En garanterad succé!

Givetvis hittar ni vårat ordinarie sortiment i våra butiker precis som vanligt. Vår bohussnoddas till exempel, är en storsäljande favorit som alltid går hem. Eller kanske morotskakan är er favorit till påsken?

Beställ & betala direkt från vår webshop Här för att säkra det du vill ha till påsken! Enkelt och smidigt!
Glad påsk önskar vi från Steinbrenner & Nyberg!